Cina boiereasca

de mihaelar63 in Porc, 21 Ian 2016 | 9309 vizualizari

 

Am avut la dispozitie putina carne de porc si ultima varzuta de Bruxelles din gradina proprie. In 20 minute am preparat o cina savuroasa si hranitoare. Simplu, rapid de preparat si mananci ca un boier :D

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne porc
  • 3 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 cana varza de Bruxelles
  • 1 cana varza rosie
  • 1 cana varza alba
  • 1 morcov
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingurita seminte de marar
  • sare
  • boia iute de ardei
  • chimen pudra
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cina boiereasca:

  1. Cartofii curatati, spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare.
  2. Varza rosie si cea alba se taie fideluta, morcovul se razuieste. Se prepara din acestea o salata in care se incorporeaza si patrunjel verde, seminte de marar, putin ulei, sare si otet de mere.
  3. Se curata varza de Bruxelles de cotoare sau frunze patate si se opareste cu apa fierbinte.
  4. Carnea se bate cu batatorul de snitele, se condimenteaza cu sare si boia de ardei.
  5. Prajiti carnea intr-o tigaie cu ulei. Puneti carnea la cald [ sub un capac acoperit ].
  6. in aceiasi tigaie unde ati prajit carnea topiti untul si sotati usor verzisoarele de Bruxelles, pudrate cu chimen.
  7. Se scurg cartofii de lichidul in exces si se zdrobesc ca pentru piure.
  8. Serviti carnea de porc cu piure, salata si verzisoare. Peste pireu puteti pune sosul ramas in tigaie.
  9. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru ca s-a folosit unt la preparare serviti mancarea calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cina boiereasca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc impanata, cu vin la cuptor